Направете си екосватба

Направете си екосватба

Още по темата

Бихте ли използвали декорация, изработена от хартия, дърво или камък? Зелените сватби в повечето случаи се правят в открита среда сред природата. Както подсказва и определението, за декорация се използват предимно натурални елементи, полски цветя, които ни сливат с природата и дават втори живот на материалите.

Поканите – Вариантите минават от рециклираните хартии до онлайн покани (така можете да информирате гостите си за всичко, свързано със сватбения ден, без да се налага да хабите дори един лист хартия). Едни от най-интересните покани са тези, които не са от хартия и следователно не са използвани и дървета. Чудите се от какво са тогава? Направени са от семена на цветя.

Свещи от соя или пчелен восък – Декорациите  на „зелените” сватби ви дават огромна свобода на избор и всичко, от което се нуждаете е въображение. Така например не е нужно да се лишавате от романтичността, която придават свещите – само че вместо парафинови, може да използвате соеви свещи. Те са разградими и за разлика от обикновените свещи, които отделят 11 токсични вещества, 2 от които канцерогенни, соевите са абсолютно чисти. Друга съществена разлика е, че в основата на соевите свещи стоят растителни култури, докато парафинът се получава като страничен продукт на суровия нефт. Еко вариант са и свещите от пчелен восък, които са напълно естествени и с нежен външен вид.

Етикети:, ,
  • Категории:

Остави коментар