Пътуването със самолет може и да не е толкова скъпо удоволствие

Пътуването със самолет може и да не е толкова скъпо удоволствие

Още по темата

Съществуват така наречените „хитринки“, с които можеш да спестиш пари при покупката на самолетни билети.

Резервирай с месеци напред – ако имаш възможност, резервирай поне 8 месеца предварително. Тогава със сигурност ще намериш билети на изгодни цени, а и ще има свободни места, от които да избираш, особено ако ще пътуваш с дете или с любимия и няма да има нужда да сте на различни седалки.

…или купи в последния момент – ако обичаш да решаваш нещата в последния момент, тогава имаш късмет и можеш да си намериш билети на наистина добри цени. Единственият проблем е с местата, възможно е да няма съседни свободни места, но ако не става дума за дълъг полет, това не е проблем.

Пътувай в подходящия момент от годината – логично е, че през лятото и по-точно в неговия разгар – през август и края на юли, билетите са най-скъпи. Най-доброто време за резервиране е сутринта или по обяд, в средата на седмицата, докато вечерта са най-скъпи.

Сравни добре цените – сравни цените на различните авиокомпании добре, като си отделиш нужното време за това. Само така ще разбереш коя предлага най-добрите цени, в комбинация с обслужване и добра храна.

Регистрирай се в сайтовете на low cost компаниите, за да получаваш ексклузивни оферти с намаление – почти всеки месец, low cost компаниите пускат намаления на цени на билети, ако резервираш само в един ден.

Остави коментар