Следпразничен детокс

Следпразничен детокс

Още по темата

Пречистването с течности е отдавна признат естествен метод за облекчаване на организма и забързване на метаболизма. Приемът само на течни плодове и зеленчуци означава по-малко усилия за храносмилателната система и улеснено и ускорено усвояване на хранителни вещества. Временното премахване на преработени и животински храни също спомага за освежаване на тялото.

Основно правило при детокса е приемането на минимум 2 литра течности на ден. Като първата голяма чаша топла вода с изцеден сок от половин лимон или с една чаена лъжичка ленено масло се изпива сутрин поне 30 минути преди закуска. Основните хранения през деня са 3, по възможност по едно и също време, като помежду им може да се хапва плод.

Основни при режим на детокс са течностите. Ето защо водата ,чайовете и прясно изцедният плодов сок са задължителни. Фибрите са едно от най-важните средства за пречиствне на организма, можете да си ги набавите от храни като кафяв ориз, просо, елда. Има храни, които затрудняват процеса на детоксикация и те трябва да се избягват. Такива са захарта и захарните изделия, изкуствените подсладители, всички продукти, съдържащи глутен като жито, ечемик, ръж, хранителните добавки и консерванти, както и храни съдържащи много мазнини.

Етикети:, , ,
  • Категории:

Остави коментар