Топ 5 на летните храни

Топ 5 на летните храни

Още по темата

Предстои един от най-хубавите, слънчеви и топли сезони. Наслаждаваме се на слънцето, морето, пясъка, приятелите, разхлаждащите напитки, но да не забравяме и храната. Тя е важна част за доброто настроение, тонус, разбира се и фигура. Международна платформа подбра 5 от най-вкусните разядки, подходящи за летните месеци.

  1. Тиквички с фета и копър – когато чуете тиквички, си представяте пържена храна. Пърженото не е най- подходящото за лятото, но ние ви предлагаме печени тиквички с фета и копър. Те са толкова вкусни, колкото и пържените, особено ако са приготвени с качествен зехтин.
  2. Пълнени зеленчуци със сирена – искате нещо бързо, вкусно и здравословно. Тогава зеленчуците са задължителни. Вземете домати, пресни чушки, тиквички. Направете смес от крема сирене, фета и авокадо и напълнете зеленчуците. Вкусът им е невероятен.
  3. Скариди на скара със сос песто – има безброй причина да консумираме морска храна, не само защото е вкусна, но е лека и много здравословна. Скаридите са едни от най- предпочитаните за летните месеци. Нашето предложение е да ги гарнирате със сос песто, което ще ги направи още по-освежаващи.
  4. Пилешки крила с мед и сок от лайм – приготвени на скара, без много суетене и бъркотия в кухнята, те са подходящи както за обяд, така и за вечеря. Хрупкави и сочни те ще допринесат за още малко доза щастие през летните месеци.
  5. Сирена, поднесени с доматена салса – сирената, съчетани с хубаво бяло вино и зеленчуци са перфектен избор за задоволяване на апетита през лятото. Ако опитате пикантната салса с добре узрели домати, люти чушки, кориандър и свеж лайм ви гарантираме, че ще се пристрастите.
Етикети:,
  • Категории:

Остави коментар