Кална хубост

Още по темата

Кална баня? Във въображението ви изскача образът на бабичка, накиснала се до уши в кал край Марикостиново или Бургас. Или друга, по-еротична гледка – две млади дами се разправят на живот и смърт в кален басейн по бански…

Когато решим да омажем с кал само бедрата, става въпрос за друго: битка с целулита. Не го подценявайте: 8 от 10 жени имат портокалова кожа. Не се заблуждавайте: той напада независимо от килограмите. Не бъркайте – това не е затлъстяване или отпускане на кожата. Целулитът е блокирана тъкан, образувана от напластяване на мастни клетки. Те затрудняват обмяната на веществата и спират достъпа на хранителни вещества и кислород към клетката. Има три вида целулит: воден (подпухнал на вид и гъбест на пипане), мастен (мек и на вид като големи трапчинки) и втвърден (твърд на пипане и отстраняващ се най-трудно). Не възниква спонтанно, а се натрупва в продължение на години. Причини може да са промените на хормоналните нива през пубертета, бременността или менопаузата. Негативно влияят и тютюнопушенето, застоялият начин на живот, обилният прием на кофеин и недостатъчното пиене на вода.

Лечебната кал съдържа микрочастици, които проникват в кожата, оказвайки лек натиск върху тъканите. По този начин тя стимулира процесите на циркулация в клетката и активизира кръвообращението – особено благоприятни процеси, които подпомагат изхвърлянето на токсините и вредните вещества от организма.

Етикети:,

Остави коментар