Яжте сьомга и ягоди за красива кожа

Яжте сьомга и ягоди за красива кожа

Още по темата

Лютиви чушки – капсаицинът е веществото, което придават пикантния и огнен вкус на лютите чушки. То намалява нивата на предизвикващия чувството за глад хормон грелин и ускорява темповете на човешкия метаболизъм. Според изследване на European Journal of Nutrition, хората, които по време на хранене консумират продукти, съдържащи капсаицин, поглъщат с 16 % по-малко калории.

Сьомга – сьомгата съдържа астаксантин – каротеноид, който подобрява еластичността на кожата и така способства за ограничаване броя на фините бръчки по кожата.

Ягоди – тези вкусни горски плодове са богати на витамин С, който играе изключително важна роля при изграждането на колагеновите влакна в кожата и на хондроитинсулфат – основният компонент на съединителната тъкан. Само една купичка ягоди задоволява на 100% днешните нужди на организма от витамин С.

Ябълки – куерцетин е мощен антиоксидант, който се открива в корите на ябълките. Той ефикасно предпазва кожата от „изгарящите“ UVB слънчеви лъчи, които понякога могат да предизвикат и появата на кожен рак. С най-високо съдържание на куерцетин са сортовете Кортланд и Златна превъзходна.

Орехи – търсите добър източник на омега-3 мастни киселини, но не обичате риба? В този случай, орехите са за вас. Те са особено богат източник на омега-3 киселини, които придават повече блясък на косата и карат кожата да изглежда по-млада и сияйна.

Остави коментар