Киноа за анти-стареене, растеж на косата и регенериране на тъканите

Киноа за анти-стареене, растеж на косата и регенериране на тъканите

Още по темата

Киноа е богата на лизин, ключови хранителни вещества в производството на еластин и колаген. Лизин е от жизненоважно значение в ремонта на повредена съединителна тъкан след операция или нараняване. Лизин не се синтезира в организма и затова трябва да се поглъща чрез храни. Киноа е чудесен избор за възстановяване на спортисти или за хора, склонни към наранявания, както и за бременни жени, които искат да подхранят и предпазят кожата от своите растящи коремчета.

В допълнение, тази супер храна е богата на рибофлавин, хранително вещество, което подобрява еластичността на кожата и намалява общите признаци на стареене, включително бръчки, фини линии, неправилна пигментация и намалява производството на колаген. Богата на аминокиселината тирозин, киноа също помага за предотвратяване побеляване на косата и по този начин поддържа естествения цвят на косата на човек за по-дълго.

Киноа е и мощно лечение за повредена, чуплива или недохранена коса. Хидролизиран протеинов екстракт от киноа може да подхранва космените фоликули, укрепва косата, предпазва от цъфтене и насърчава растежа. Също така е богата на витамин E, желязо, калций и фосфор, хранителни вещества, които хидратират кожата на главата и предотвратяват появата на пърхот.

Етикети:, ,

Остави коментар