Как да запазим червилото си по-трайно

Как да запазим червилото си по-трайно

Още по темата

Запазването на червилото за по-дълго време се оказва трудна задача особено за горещите месеци, когато разтичането и размазването на грима са най-големият ни ужас, ако в същия ден ни предстои важна среща или събитие, на което трябва да изглеждаме наистина безупречно.

* Ексфолирайте. Бихте ли започнали прическата си, без преди това да сте подготвили косата си? Същото важи и за устните ви. Осигурете се гладка основа, като се доверите на домашно приготвен нежен скраб, който ще ги остави меки и подхранени.

* Хидратирайте. След като сте отстранили мъртвите клетки, трябва да овлажните усните си с възстановяващ балсам, който ще се справи със сухотата. Напуканите устни обикновено са голям проблем при наситените цветове.

* Нанесете база.  Мислите си, че след като вече сте нанесли безцветен балсам вече е време да продължите с цвета? Е, ще ви кажем, че използването на обезцветяваща основа е най-важната стъпка за дълготраен цвят, особено ако червилото е мат.

* Заложете на мата. Червилата с кремообразен и кадифен финиш се отстраняват много по-лесно от тези с матов, независимо дали става дума за инцидентно размазване или сваляне на грима. Матираните са по-пигментирани и се задържат по-дълго.

* Устоете на изкушението да размазвате цвета. След нанасяне, първото нещо, което много от нас правят, е да разнесат цвета по устните. По този начин обаче съсипвате интензивността на цвета. Ако искате да премахнете от него, използвайте салфетка.

Етикети:,

Остави коментар