Няколко блокчета дневно шоколад водят до дълголетие

Няколко блокчета дневно шоколад водят до дълголетие

Още по темата

* Използва се активно в козметологията. Доказано е, че шоколадът не предизвиква пъпки по лицето или обрив, шоколадът е богат на магнезий, фосфор и калций, които регулират клетъчния метаболизъм.

* Изключително мощен афродизиак е. Интересен факт е, че горещатата шоколадова напитка предизвиква четири пъти по-силни и страстни целувки.

* Веществото триптофан, което се съдържа в него, допринася за производството на ендорфини, хормоните на щастието. Счита се дори, че шоколадът може да лекува и депресия.

* Чистият черен шоколад не разваля формата. Развалят я добавените в него мляко, захар, ядки и стафиди. Дори се използва в много диети, дори съществува изцяло шоколадова диета.

* При хората, които редовно го консумират, рискът от сърдечно-съдови заболявания намалява с 37 %.

* Интересен факт е, че шоколадът ни помага да се излекуваме от гадните настинки. За разлика от хапчетата не причинява странични ефекти.

* Шоколадът намалява риска от усложнения по време на бременност и след нея. Свойството му е да отпуска мускулите и да укрепва кръвоносните съдове.

* Шоколадът съдържа естествени антиоксиданти и предотвратява образуването на злокачествени заболявания. Предпазва и укрепва системата на кръвообращението , предотвратяват стеснение на съдове.

* Няколко блокчета дневно шоколад водят до дълголетие.

Етикети:, ,

Остави коментар