5 навика, които съсипват кожата ви

5 навика, които съсипват кожата ви

Още по темата

Използването на продукти с изминал срок на годност – всички спирали, очни линии и продукти за очи трябва да бъдат подменяни на всеки 2-3 месеца. Останалите козметични продукти между 6-12 месеца.

Това да се глезите – твърде големият прием на захар, сол, алкохол и кофеин, има лошо влияние върху кожата. Прекомерната употреба на захар разгражда колагена и еластина в кожата, което от своя страна води до преждевременно стареене. Солта и кофеинът дехидратрират, а алкохолът оставя кожата суха и на петна. Ако сте тръгнали на купон, внимавайте с бройката на питиетата и пийте повечко вода.

Пушенето – този вреден навик, не само вреди на белия ви дроб, но и на кожата. Разгражда колагена и еластина, причинява жълтеникави петна по кожата и я запушва. Гарантираме ви, обаче, че спрете ли пушенето – подобрение ще забележите в близките 2-3 седмици.

Къпането с прекалено топла вода – това изсушава кожата ви. Охладете я малко.

Недоспиването – прекалената умора не е полезна за вашата кожа, ако все още не сте го разбрали. След тежък и уморителен ден не се изкушавайте да пуснете телевизора, защото светлината на екрана подтиска мелатонина. Вместо това си вземете разпускаща вана и се отдайте на релакс.

 

Етикети:, ,

Остави коментар