Бюти съвети за лятото

Бюти съвети за лятото

Още по темата

1. За да се отървеш от полепналия по кожата ти пясък след плаж поръси тялото си с бебешка пудра – след като се върнеш от плажа, поръси пудрата по краката, ръцете и другите места, където е останал излишен пясък. Тя ще абсорбира водата и потта (заради тях пясъкът е залепнал за кожата ти) и ти ще можеш да избършеш с кърпа дразнещите песъчинки.

2. Замрази гел от алое вера във формата за лед, с които да третираш изгарянето си – алое вера е едно от най-добрите средства за успокоение на кожата, но когато е в замръзнало състояние просто няма равно на него. Напълни форма за кубчета за лед с чист гел от алое вера и я остави във фризера за цялото лято. Когато кожата ти се нуждае от охлаждане, просто извади едно или две кубчета от вълшебния еликсир.

3. Прибирай лака си за нокти в хладилника, за да не става на балончета, когато се лакираш –  през лятото, топлината влияе на съставките му и го прави по-гъст и „пенещ“ се. Да не говорим, че заради жегата лакът изсъхва много по-бавно и въпросните балончета правят още повече поразии върху маникюра ти. Дръж лака на студено в хладилника, за да си осигуриш по-гладкото му и лесно нанасяне.

4. Намажи самобръсначката си със зехтин, за да я предпазиш от ръждясване – Освен че изтъпява ножчето, ръждата предизвиква порязвания по време на бръсненето (да не говорим за инфекциите, които може да ти предаде). Удължи живота на самобръсначката си, като я държиш далеч от душа и я намажеш със зехтин, който спира окислителни процеси, виновниците за ръждата.

5. Снабди се с кърпи с омекотител, които отблъскват насекомите – кърпите за сушилня, напоени с омекотител имат интересно приложение – миризмата им отблъсква комарите и другите насекоми. Натъркай с тях дрехите си, както и ръцете и краката, после сложи 1-2 от тях в джобовете си. Миризмата ще изгони животинките далеч от теб, без да трябва нонстоп да се пръскаш със спрей против насекоми. Бонус – кърпичките миришат много по-добре!

Етикети:, ,
  • Категории:

Остави коментар