Пазете лицето си при спорт

Пазете лицето си при спорт

Още по темата

1. Не тренирайте с грим – най-голямата грешка, която можете да направите, е да влезете в залата с нещо повече от спирала. Директна заявка за изпъпчване.
2. Не пипайте лицето си – докосването на лицето с мръсни ръце е табу не само в сферата на спорта. Бактериите, с които изоблстват пръстите и дланите, само чакат да попаднат върху кожата ви, за да я замърсят. В този ред на мисли винаги използвайте чиста кърпа за попиване на потта. Не я оставяте по земята, нито върху потни уреди. Никога не бършете потта, а просто я попийте с леки потупкващи движения.

3. Материята на екипа ви е изключително важна – причинител на пъпки номер 2 след тренирането с грим. Дрехите, с които влизате в залата или препускате в парка, трябва да са изработени от памук, който няма да остави потта „на тясно“ между кожата и изкуствената материя на екипа ви, където се образува чудесна среда за развитие на бактерии.
4. Прибирайте косата си – косата ви трябва да стои далеч от лицето и врата, особено ако използвате козметични продукти върху нея – лак за коса, например. Връзвайте косата си и тренирайте спокойно.
5. Вземете душ веднага след тренировка – възможно най-бързо вземете душ, за да отмиете потта и мръсотията от кожата си. Лек ексфолиант за тяло никога не е излишен. Отделете специално внимание на лицето, което почистете с гел или тоник със салицилова киселина и хидратирайте с много лек овлажнител.
Етикети:, , ,
  • Категории:

Остави коментар