Позволи си да си егоистка

Позволи си да си егоистка

Още по темата

Понякога трябва да се погрижиш за себе си повече, отколкото някога си мислела, че ще го направиш. Да обърнеш внимание на себе си не винаги означава, че си егоист. Все пак човек за да уважава другите, трябва да се научи да уважава и цени първо себе си.

1. Когато някоя връзка ти носи повече разочарования и по-малко щастие, прекрати я! Не се отнася само до любовните връзки, но и до приятелските. За да не разочароваш човека, продължаваш да поддържаш отношения, които те натоварват. Твоето щастие винаги е на първо място, затова освободи челната позиция за себе си.

2. Когато работата ти те натоварва повече, отколкото трябва, напусни я! Дори напускането да ти донесе негативни емоции, със сигурност те ще са за по-кратък период. Ти си тази, която трябва да пълни биографията си с нови и вълнуващи проекти.

3. Не обръщай внимание на хейтърите. Те са навсякъде – по улицата, в мрежата, в офиса. Просто игнорирай всеки, който те натоварва психически. Покажи на всеки, който те използва, че и ти си човек и понякога имаш нужда и ти помощ. Научи се, че в повечето случаи можеш да разчиташ само и единствено на себе си.

Етикети:, , ,
  • Категории:

Остави коментар