Изправи косата си без преса

Изправи косата си без преса

Още по темата

Всяка дама е изпитвала влиянието на пресата върху косата си. Нагряването с горещите керамични плачи и третирането със сешоар може да нанесе непоправими вреди, които да изчезнат едва след като израсне нова коса. Последиците са косопад, сух вид, накъсани краища и омазняване. Предлагаме ви няколко процедури, с които ще можете да задържите косата си права, без да я увреждате:

Мляко и мед

Освен че имат чудесно влияние върху кожата, млякото и медът могат да се използват и в грижата за косата, особено когато става въпрос за изправяне. За да има оптимален ефект, е необходимо да приготвите специална смес, която да нанесете по дължината на косъма. Налеете мляко в кафена чаша, добавите супена лъжица мед (може да добавите смлени ягоди). Намажете косата си и след това я увийте с кърпа. Останете така два часа. След това да измийте добре, като използвате шампоан за изправяне на косата.

Водка 

Сигурно сте чували, че някои дами използват водката за изсветляване на косъма. Е, оказва се, че спиртната напитка може да послужи за изправяне на косата. Достатъчно е само да сложите няколко капки водка на ръцете си и да я нанесете по краищата. Ниската pH стойност ще задържи косата права. Макар че е чудесен заместител на пресата, тази маска не се препоръчва за честа употреба.

Кокосово мляко

Кокосовото мляко влияе добре както на състоянието на самата коса, така и на изправянето й. Вземете една кафена чаша кокосово мляко, добавите сока от един лимон и разбъркайте добре.Полученият балсам втривате във влажна, чиста коса. Увивате главата с кърпа и оставяте така 20 минути. Измийте с топла вода.

Остави коментар