Да преядеш с паста и пица в Рим – безценно

Да преядеш с паста и пица в Рим – безценно

Още по темата

Няма по-подходящо място, на което да преядете, от Рим. Ако отидете там, няма как да не ви се наложи да стопирате диетата си за малко.

Не може да сте в Рим и да пропуснете вкусните пици и паста. Малките закусвални предлагат пица на парче по 1 евро, а в някои пекарни ще видите римската пица бианка – бяла е, защото няма нищо отгоре. Намазана е само със студенопресован зехтин и леко поръсена с морска сол. Ако седнете в някоя от многото тратории, пицарии или хостерии, ще видите богато меню с вкусна храна. Там пиците и пастата са в десетки варианти. В събота римляните ядат по традиция “трипа ала Романа” (шкембе с джоджен, домати и пекорино).

Съвет: Вкусни и хрупкави пици правят във “Формула Уно” (Via degli Equi 13, без неделя) – плюс е, че няма да видите туристи, а само местни клиенти.

Магазинът за домашна паста “Пастифичо” (Via della Croce 8), всеки ден между 13 и 14 ч предлага два вида паста за 4 евро порцията. Опашките са огромни, но вървят бързо. Местните казват, че това е най-хубавата паста в Рим. В района “Трастевере” влезте в Бар “Лилло” (Via dei Genovesi 39) – порциите са огромни и апетитни. Посетителите са редовни клиенти – обикновено приятели на собственика, но семейното заведение посреща с радост и чужденците.

Остави коментар