Погрижи се за себе си по време на отпуска

Погрижи се за себе си по време на отпуска

Още по темата

Летният отпуск е най-подходящото време да положим малко повече грижи са себе си. Заседналия начин на живот, липсата на чист въздух и движение дават своя резултат: бледа, повяхнала и отпусната кожа. Ето три простички начина да се погрижиш за добрия си тонус през ваканцията:

Започнете с упражнения за дихателната система. Отвори прозореца сутрин и вдишай дълбоко през носа, издишвай през устата. При вдишването не повдигай раменете, а ги остави отпуснати. Важно е да няма никакво напрежение. Вдишайте и издишайте 10 пъти. 

По време на отпуската направете интензивно плодово и билково лечение. Лятото е сезона на плодовете. Възползвайте се. Пречистете организма си, хапвайки само плодове и чайове 5 дни. Благоприятни резултати ще почуствате не само вържу кожата , но и върху целия организъм,

Вечер, в стъклен съд, постави една супена лъжица лайка, попари я с една чаена чаша кипяща вода. Захлупи съда и остави да престои цяла нощ. На сутринта изстискай един портокал и добави към запарката. Изпий течността бавно, на глътки, 30 минути преди закуска. Това ще тонизира невероятно организма и ще придаде на кожата свеж вид.

 

Остави коментар