Сезонът на хавлиите

Сезонът на хавлиите

Още по темата

Всеки чака с нетърпения жаркия август. С неговото начало несъмнено идва и тръпката от скоростно наближаващата почивка край морето. Някои хора планират ваканциите си още в студените месеци, за да са сигурни, че когато дойде лятото, те ще са готови. Има и такива, които решават дестинацията в последния момента. Представяме ви най-добрите плажове в Европа за 2015 година.

Северен плаж Синеморец – пясъчна коса, деляща морето от естуара на Велека – най-чистата българска река. Ще видите редки птици, растения и малки делфинчета. Плажът е част от защитена местност и няма алчни концесионери.

shore02

Balos Beach остров Крит, Гърция – пясъчната ивица отделя морето от живописната лагуна край градчето Кисамос, най-западната част на Крит. По-малко популярен, поради което и по-приятен от знаменития плаж Елафониси с неговия розов пясък.

balos_1920x1200

Playa de las Catedrales, Рибадео, Испания – дълга километър и половина плажна ивица от фин пясък в Галиси, северозападна Испания, прочута най-вече с редица високи скали, които наистина оформят нещо като колонадата на катедрала.

lugo-playa-de-las-catedrales-1-31

Cala Mariolu Бауне, остров Сардиния – тих плаж с шокиращо прозрачна вода на източния бряг на Сардиния. Тайната на относителното уединение е, че до него се стига само с лодка. Отлично място за гмуркане както за начинаещи, така и за професионалисти.

Cala-Mariolu-Orosei-Sardinia-Italy

Cote des Basques Биариц, Франция – елегантен плаж на един от най-изисканите курорти във Франция. Биарец е пощаден от първенющината на места като Кан и Сен Тропе. В миналото е бил любимо място на монарси като Виктория и Алфонс XIII.

visuel-cote-des-basques

 

Остави коментар