Стъпки в пясъка

Стъпки в пясъка

Още по темата

Слънце, прах, вятър – стъпалата през топлите месеци са изложени на много външни фактори, а кожата в тази част от тялото е лишена от мастни клетки. Суха е и се нуждае от повече хидратация. Преди да пристъпите към нея трябва да почистите мъртвата и загрубяла кожа с ексфолиант или пила.

Хубаво е да използвате маски за крака, които ревитализират, реминерализират и подобряват състоянието на кожата на ходилата. При редовна употреба премахват мъртвата кожа и имат детоксикиращ ефект. Гледайте в състава на маската да има ихтиол, гликоли и емолиенти. С такава терапия е необходимо да стоите около десетина минути.

В домашни условия можете да си направите вана с тонизиращи и освежаващи соли. Водата премахва умората и подобрява състоянието на кожата. Леки масажни движения ще се отразят добре на кръвообръщението ви.

Преди лягане намажете ходилата си с хидратиращ крем, лосион или олио. Докато спите, ходилата ви са в състояние на пълен покой и продуктът, който нанесете, ще може максимално добре да подейства.

Преди да излезете сутрин може да използвате талк или спрей против изпотяване, който ще ви осигури комфорт през целия ден.

Етикети:, , , ,

Остави коментар