Между 28 и 32 г. – идеалната възраст за брак без развод

Още по темата

брак

Няма да се разведете, поне не в началото, ако сключите брак на възраст между 28 и 32 г. Това не е прогноза на гадателка, а научно твърдение според сп. Time. Проучването е направено от Ник Волфингер, социолог в Университета в Юта, и публикувано от Института за изследвания на брака.

Рискът от развод спада в късните двадесет и в началото на тридесетте години. След това рискът от развод се увеличава към края на 30-те години и началото на 40-те. За всяка година след 32, рискът от развод се увеличава с 5%, пише Волфингер.

Има много причини, които обясняват защо е разумно да се обвържеш в края на 20-те и началото на 30-те: хората са достатъчно зрели, за да разберат дали наистина си подхождат с някой или просто са били заслепени от хормоните. Те вече правят значими избори за живота си и поемат отговорност. И вероятно те са достатъчно финансово независими, за да могат да подкрепят някого, ако възникне нужда.

От друга страна, те не са толкова възрастни, за да променят начина си на живот, целите си и да коригират навиците си – нещо, което се случва в брака.

Волфингер казва, че кривата е същата, дори когато се имат предвид полът, расата, произходът на семейството, възрастта на човека при провеждането на изследването, образованието, вида църква, която посещава, големината на населеното място, в което живее.

 

Остави коментар