Пъпеш за десерт? Никога!

Пъпеш за десерт? Никога!

Още по темата

Ако хапнете дори едно парче пъпеш за десерт, това ще доведе до екстремни храносмилателни проблеми – не само с храносмилането на пъпеша, но и на храната преди това.

На празен стомах пъпешът се смила за около половин час. Но когато е изяден за десерт, той остава по-дълго време. Не само пъпешът, но и всички плодове, които не се „обработят“ от стомашните сокове навреме, започват да изгниват. Образуват газове и алкохол.

От това следва, че докато дойде време за плода, ще се учеличат газовете, появата на киселини и тежки храносмилателни смущения. Затова е най-добре да хапнете пъпеш или преди да започнете с обяда, или като мине известно време след него. Каква по-приятна следобедна закуска от парче плод.

Остави коментар