Ако правите така – то вие сте българин

Ако правите така – то вие сте българин

Още по темата

1. Казвате “Опа” вместо “съжалявам” – може и да не съществува такава дума в речника, но “Опа” е много по-лесно и по-бързо да се каже, отколкото сложната българска дума

2. Знаете как да се пререждате на опашки – времето ви е ценно. Защо да го губите? Чакането е за хора, които няма какво да правят. А вие в това време може да промените света.

3. Знаете, че кимането означава Не, но понякога може и да е Да – не знаете защо, но главата ви автоматично се клати нагоре или надолу, независимо, дали искате да изразите съгласие или неодобрение.

4. Имате минимум една история, как са ви хванали да пътувате без билет – може да си позволите да си купите билет за обществения транспорт, но е по-забавно да го ударите на театър, да се преструвате или че не говорите български, че сте заспали или пък току що са ви ограбили.

5. Вие имате повече, отколкото можете да си позволите – вие сте истински майстор на мистериозно умение, което е в разрез с всякаква математическата логика – харчите повече, отколкото печелите. Вашата месечна заплата е по-малка, отколкото дизайнерската ризата, с коя сте в момента. Притежавате най-новия смартфон, лаптоп и телевизор, които са на пазара. Обичате и заведенията. Особено кафенетата.

6. Вие сте експерт във всички области – няма съмнение в това. Може и да не сте го направили все още, но знаете как се строи къща, как се създава бизнес за милиони, как се лекува ракът, кой управлява света и кой трябва да играе в националния отбор. Генетично вие сте голям мислител.

7. Можете да поправяте “неща” – счупен хладилник? Няма проблем. Имате проблем с вашите съседи, които пушат в асансьора? Оставяте им гневна забележка и им казвате къде да си ги “угасят”. Страничното огледало на колата е счупено? Залепяте го с помощта на парче дърво и готово.

8. Можете да живеете с родителите си, дори и след като се ожените – защо да готвите, чистите, да се перете, като мама може да се погрижи за всичко. Вашето гнездо е твърде удобно и сте достатъчно умен, за да се възползвате максимално от него. Вие не може да си позволите да плащате наем, има по-важни разходи като цигари, алкохол и нощни клубове.

9. Винаги ще обичате вашата родна страна – корупция, бедност, счупени тротоари, слаба икономика – България има много проблеми, но всеки истински българин обича и се хвали със страната си, с красивата си природа, с богатите традиции, древен народ, вкусна храна и дълга история. Особено ако живеете в чужбина, вие винаги ще жадувате да вдигнете тост с чаша ракия за Черното море или величествените Родопи.

1 коментар

Остави коментар