Холивудски бюти съвети от „едно време“

Холивудски бюти съвети от „едно време“

Още по темата

Мерилин Монро: За да изглеждат устните й по-пълни, най-секси актрисата за всички времена е карала гримьорите си да й слагат пет различни вида червило + гланц. Тъмните нюанси на червилото са били предназначени за външните ъгли на устните, а светлите – за средата.

Бети Дейвис: И до ден днешен се възхищаваме от кукленския поглед на Бети Дейвис. За да го поддържа свеж и бистър, тя винаги си е лягала с резенчета краставица върху очите, а сутрин нанасяла вазелин под тях.

Вивиан Лий: По онова време пухкавите устни са били на особена почит, а Вивиан Лий доста се е притеснявала за по-тънката си долна устна. За да компенсира недостатъка, тя очертавала с молив доста извън контурите на даденото й от природата. Тази техника наистина действа, но трябва да се овладее до съвършенство.

София Лорен: Тя е Средиземноморско девойче и освен стриктното спазване на диетата от този регион (разбирай, ядене на доста паста), тя винаги е държала бутилка зехтин близо до себе си. Не само за мазане на лицето, но и като добавка към водата във ваната.

Глория Греъм: Нейните притеснения са били относно по-тънката горна устна. Решението – подпъхване на памук или хартиени кърпички в разстоянието между челюстта и горната устна.

Мей Уест: В днешно време всички боготворят кокосовото масло, смятайки го за върховно откритие. Да, ама не. Актрисата го е ползвала още през 30-те години. При това всеки ден, вместо крем за лице.

Рита Хейуърт: Вълнистата, червеникава грива на Рита била нейна запазена марка, за това не е чудно, че актрисата се опитвала да я поддържа в тип топ форма. Правела го е, като след всяко къпане нанасяла зехтин върху кичурите. След това увивала косата в кърпа и престоявала така 15 минути. Накрая измивала косата с гореща вода и лимонов сок, за премахване на всякакви мазни излишества.

Одри Хепбърн: Тайната на супер дългите, като на еленчето Бамби мигли? След нанасянето на спирала, Хепбърн е взимала фиба за коса, с която разделяла едно по едно всяко косъмче. Ето на това се вика мигли без напластявания.

Ингрид Бергман: Бергман е известна със своето натурално излъчване и носене на грим само в крайни случай по време на снимки. Все пак, не е устояла на изкушението да обръсне тънка линия коса по линията на главата (популярна техника в онези времена), за да изглежда челото й по-високо.

Марлене Дитрих: Прословутата актриса е имала доста скрити бюти козове. Най-известна е с това, че изважда всичките си кътници, за да изглежда лицето й по-изпито, а скулите – по-високи.

Грета Гарбо: За да направи погледа си по-театрален, Гарбо мажела клепачите си с тънък пласт вазелин и чак след това слагала тъмни сенки за очи. Също така е изписвала очите с микс от вазелин и пигмент от въглен.

Елизабет Тейлър: Актрисата, изиграла Клеопатра в едноименния филм, е почерпила доста странна идея от героинята – бръснене на лицето. Напоследък доста се шуми за този съвет, като мненията са доста полярни. Все пак: премахването на „бебешките“ косъмчета от лицето кара тена да блесне.

Грейс Кели: Обратно на популярното мислене, контурирането не е техника измислена от Ким Кардашиян. Принцесата на Монако първа я открива. Тя използва един нюанс руж за да дефинира скулите си и друг – за да ги подчертае отдолу. Още по-тъмен цвят е използвала само върху най-високата част от скулите.

Остави коментар