Време е за коледните сладки – проявете въображение

Време е за коледните сладки – проявете въображение

Още по темата

Коледните сладки са най-широкото поле за изява в кулинарията на жените от всички възрасти. Дори тези, които по правило малко стоят в кухнята, обичат този празничен ритуал. Коледните сладки са и едно от първите неща, на които се научават младите момичета.

Ето няколко полезни съвета при подготовката им.

Преди всичко трябва да сте наясно дали ще използвате миналогодишна рецепта или ще пробвате нещо ново. Във всеки случай е добре да проявите въображение и поне леко да видоизмените продукцията си.

След като вече знаете коя или кои рецепти ще реализирате, набавете си необходимите продукти. Не е добре да тичате до магазина само за пакетче сода.

Ако ще добавяте подправки като канела и джинджифил, добре е да направите малко порции и с по-малко аромати. Някой може да не харесва тези подправки или пък да е алергичен. Последното би трябвало да знаете, когато става дума за близки хора.

Проверете дали близките, с които ще празнувате, няма да направят същите сладки. По-добре е да има различни, дори ако трябва да се откажете от първоначалния си замисъл.

Когато печенето приключи и къщата ухае приказно, не пропускайте да подредите в красива форма или кутия коледните сладки. Преди да бъдат изядени, те са украса и създават атмосфера в дома.

Етикети:,
  • Категории:

Остави коментар