Пролетната умора изчезва с повече витамини

Пролетната умора изчезва с повече витамини

Още по темата

Витамините са най-сигурното средство да се избавим от пролетната умора. С настъпването на най-прекрасния сезон тялото ни има нужда от повече енергия. Можем да направим няколко прости стъпки към подобряване на кондицията си.

На първо място, да заменим кафето с повече фрешове. Всеки плодов или зеленчуков сок е по-полезен от кафявата напитка, колкото и да ни е любима. В кафето все пак няма витамини, за разлика от соковете.

Тестото и тежките ястия никак не ни помагат. Изберете първите зелени неща на пазара и яжте повече салати и супи. Всичко зелено засилва имунната система и влияе отлично върху чревната флора.

Сладкишите и шоколадът също са неща, за чието храносмилане губим енергия. Ефектът от тях, както и от кафето, е временен. Ако ги заменим с мед, сушени и пресни плодове или дори със сурови постни сладкиши, веднага ще усетим прилив на бодрост.

Добавянето на таблетки към ежедневното меню е въпрос на личен избор. И все пак, ако вземате в ниски дози витамин С през пролетта, едва ли ще си навредите. Това е витаминът, който наистина ни пази от променливото време.

Остави коментар