Зелената салата – начин на употреба

Зелената салата – начин на употреба

Още по темата

Едва ли някой има нужда от специално ръководство за това как да си направи зелена салата. И все пак, ако искате да я направите перфектно, послушайте изпитаните съвети на наши читатели.

Не поднасяйте марулите, спанака и салатата айсберг без нищо добавено, дори да сте заклети фенове на натуралния вкус. Овкусяването им е задължително. Наред със зехтина можете да пробвате някои от по-странните на вкус масла – сусамово, орехово, рапично. В дресинга е добре да присъства и киселина – лимонов сок или ябълков оцет. Не слагайте винен, защото се губи вкусът на зелените неща.

Винаги можете да добавите зелен лук, репички и глухарче. Може и да ви се види странно, но маринованите дребни гъби също подхождат на тази салата.

Ако предпочитате салатите с повече съставки, опитайте с риба тон или късчета пилешко. Във втория случай обаче ще трябва да се откажете от киселото овкусяване, защото вкусовете не се съчетават добре.

В зелените салати винаги са добре шошли маслините – както зелени, така и черни. Погрижете се и за оформлението, като изберете подходяща купа и чинии за сервиране.

Остави коментар