Хидратираното лице не остарява

Хидратираното лице не остарява

Още по темата

Всички знаем, че кожата на лицето трябва да е добре хидратирана, за да остане млада. Но тази грижа някак остава на по-заден план. Увлечени сме по декоративната козметика и като че ли подценяваме естествените начини за поддържане на красотата.

На първо място, разбира се, е пиенето на много вода. Организмът се пречиства, кожата се хидратира и в крайна сметка изглеждаме млади и бодри. Според някои специалисти 8 чаши на ден са оптималното количество. Други обаче съветват да не се прекаляма, защото с отделянето се изхвърлят и ценни вещества. Тоест, да пием толкова, колкото ни се пие, но да не забравяме за водата, особено в жегите.

Важна грижа е подхранването с естествени продукти – мед, банан, други сурови плодове, билкови отвари, овесени трици. Те придават на кожата блясък и устойчивост срещу замърсявания.

Не трябва да се пренебрегват и козметичните препарати. Лицето обича меките измиващи гелове пред сапуна и по-грубото почистване. Подхранването с хидратиращ крем гарантира добрия вид на всеки тип кожа.

Остави коментар