Зеленчуковите пиршества на лятото

Зеленчуковите пиршества на лятото

Още по темата

Лятото е сезон, в който можем да си позволим всякакви зеленчукови пиршества. Има толкова богат избор, че би било престъпление да не си направим поне един изцяло зеленчуков ден в седмицата.

Повечето диетолози препоръчват зеленчуците да се приемат сурови. Но ако имате проблеми с храносмилането, нищо не пречи да си ги приготвите на пара или на грил. Оказва се, че дори най-безвкусните могат да събудят апетита, ако са гарнирани със свежи подправки. Например, едни най-обикновени задушени моркови стават неузнаваеми на вкус с повечко копър и съвсем малко чесън.

Копърът е подходящ и за салата от цвекло. Цвеклото, наред с полезните си качества, може да подейства леко разхлабващо и това трябва да се знае, когато се добавя към сокове.

Когато на пазара се появи зеленият фасул, можете да експериментирате всякакви ястия. Същото важи и за прясното зеле. Не подценявайте неговите възможности. то е прекрасна гарнитура както за скара, така и за риба.

Добавяйте зехтин към зеленчуковите блюда, за да им придадете завършеност на вкуса. Винаги избирайте ябълковия оцет пред винения, когато правите салата. Не прекалявайте с експериментите обаче. Вашият вкус е показателен за това какво трябва и какво не трябва да консумирате.

 

Етикети:,

Остави коментар