Домашен сладолед – защо не?

Домашен сладолед – защо не?

Още по темата

За домашния сладолед все нямаме време. Ако обаче решим да отделим половин час, ще зарадваме цялото семейство, а и ще имаме един вкусен и здравословен летен десерт.

Ето какво ви е нужно:

  • 2 ч.ч. бита сметана
  • 1 ч.ч. необезмаслено мляко
  • 2/3 ч.ч. захар
  • 1 ч.л. ванилова есенция
  • 1 ванилова пръчица

 

Първо сметаната, млякото, захарта и ванилията се миксират в тенджера. Загрява се на печката, докато захарта се разтопи напълно. Преди да се махне, се настъргва ваниловата пръчица.

Така приготвената смес се изсипва в купа и се покрива с фолио. Постепенно се охлажда – на студена водна баня или във фризер. Важно е в съда за замразяване да не влиза въздух.

Снимка: gotvach.bg

Етикети:

Остави коментар