Есенното изобилие – начин на употреба

Есенното изобилие – начин на употреба

Още по темата

През есента има толкова плодове и зеленчуци, че не успяваме да се възползваме от всички. Безспорни са качествана и на гроздето, и на чушките. С кое да започнем?

Диетолозите съветват да не смесваме в едно хранене плод и зеленчук. Дори и да не вярвате ,те са трудни са усвояване заедно. Затова е добре да си направим дневно меню, в което плодът да е преди основното хранене, но то да не започва със салата.

Добра идея е да имате и седмично меню. Много модерно в момента е да се хапват еднакви по цвят неща в определен ден. Заложете на зеленото в понеделник. Зелена ябълка за закуска, зелени чушки на обяд и прекрасно задошуно броколи вечерта. Те, разбира се, могат да бъдат съпътствани от месо, риба и зърнени храни по ваш вкус. И така можете да подбирате цвета според деня от седмицата.

Във вторник можете да заложите на червените малини, червения домат и червената диня. Някои не ядат диня вечер, но това е въпрос на личен избор. Тя е изключително полезна при разтоварваща диета.

Другият принцип е да си направите изцяло плодов или изцяло зеленчуков ден. Не забравяйте само едно – есента свършва бързо и през зимата всичките тези неща няма да са толкова витаминозни, както сега.

Етикети:, ,
  • Категории:

Остави коментар