Как да отслабнем завинаги

Как да отслабнем завинаги

Още по темата

Добрата фигура зависи от две неща – храненето и движението. Ако наднорменото тегло ви мъчи от години и никакви диети не помагат, първата стъпка е да решите съвсем сериозно да отслабнете. Вземането на това решение означава, че ще имате психическа готовност за конкретни действия.

Веднага след вземане на твърдо решение си намерете кантар. Без ежедневен контрол няма да успеете да редуцирате теглото си. Тегленето може да става пред друг човек или в усамотение – както е по-стимулиращо за вас.

Прегледайте хладилника си. Ако в него преобладават животинските храни, веднага ги дайте на друг. Нужни са ви плодове, зеленчуци и ядки. Месото може да е само пилешко. Не се лишавайте от риба. Категорично забравете за сладкишите и хляба. Изберете си любими мюсли и нека те станат вашата редовна закуска.

Много добър ефект за трайно отслабване има пиенете на чай. Не е нужно да е специален. Всеки чай би свършил работа, но без да е подсладен.

След като пренастроите храненето си, идва ред на двигателния режим. Ако работата ви е по цял ден пред компютъра, изберете лек маршрут за ходене до работното място. Например, можете да слезете една спирка преди вашата и да вървите пеша всеки ден. 30 минути не са достатъчни, но са важни за първоначалното ви раздвижване.

Отделете време за спорт. Той може да е най-лекият – например тенис на маса, но трябва да го практикувате по един час два пъти седмично.

Уикендът нека да не преминава пред телевизора. На екрана всички са здрави и красиви, а вие, които ги гледате, нямате тонус поради обездвижването си. ЗАтова забравете за известно време, че сте телеманиак и станете маниак на някакво раздвижване – йога, пилатес, плуване или танци. Всяко от изброените би свършило чудесна работа. Ако не ви се занимава с нито едно от изброените, намерете своята форма на раздвижване.

Остави коментар