5 неща, които не знаем за дишането

5 неща, които не знаем за дишането

Още по темата

Дишаме непрекъснато, целият ни живот е низ от вдишвания и издишвания. Но знаем ли достатъчно за тази жизненоважна дейност? Ето някои неща, които може би не са ни известни.

  1. Правилното дишане не означава просто да поемем дълбоко въздух. Не е съвсем вярно. Правилното дишане се осъществява с диафрагмата. Известно е още като йогийско, коремно и певческо дишане. Тренира се постепенно и при редовно практикуване резултатите са впечатляващи.
  2. Дълбокото дишане има пряка връзка с концентрацията и съсредоточаването. Притокът на кислород към мозъка подпомага мисловната дейност и му позволява да работи по-ефективно. Този метод се използва от йогите доста често, а повечето от нас го правят несъзнателно.
  3. Добрата дихателна култура подпомага младежкия вид на кожата. Ако често се разхождате в гората или в парка и дишате дълбоко чист въздух, ще запазите кожата си еластична дълго време.
  4. Дихателните упражнвения могат да ни отърват от цигарите, стреса и безсънието.
  5. Движението и пеенето могат да подобрят дишането на всеки човек, без значение от възрастта и здравословното му състояние в момента.
Етикети:,
  • Категории:

Остави коментар