Цветотерапията или колко обичаме шареното

Цветотерапията или колко обичаме шареното

Още по темата

В сивите есенни и зимни дни нищо не ни лекува така, както цветовете. Било срещу тъга, било против умора – цветотерапията е мощно оръжие, ако успяваме да си служим с него. От древни времена хората знаят, че всеки цвят предизвиква емоция. В наши дни вече има дори научни потвърждения за това кой цвят каква енергия крие.

Една многоцветна покривка за маса или за легло може да създаде доста уют. Един добре подбран в цветово отношение сет – също. Ансамбълът между дрехи, обувки, шапки и шалове може да разкрие вашата индивидуалност и да покаже, че не просто обичате шареното, а умеете да се съюзявате с цветовете срещу умората, възрастта и стреса.

Ако се чувствате слаби и изтощени, нищо няма да ви помогне по-добре от червения цвят. Той дава увереност и енергия. Може да бъде дреха, аксесоар или поне лак за нокти.

Жълтото е добър вариант, ако чувствате, че сте недооценени. То също е високоенергиен цвят. Допринася за повишаване на самочувствието и за преодоляване на депресивни състояния.

Оранжевото развеселява, създава добро настроение. То е лекарство против навъсена физиономия. Ако имате повече оранжеви вещи в дома си, завивки или аксесоари, постепенно ще се превърнете в непоправим оптимист.

Черните мисли прогонва и зеленото. То е успокояващ цвят, но в същото време съдържа съзидателна енергия. Можете да разчитате на него, ако сте под стрес, ако постоянно гоните графици и сте преуморени.

Синьото също успокоява. Този цвят е добър при липса на концентрация, затова в деловите среди е особено на почит. Ще ви помогне за самодисциплина и за успешно съсредоточаване върху множеството от задачи.

Най-спокойният цвят е белият, макар за някои хора да е леко напрягащ. Ако решите да се обличате в бяло обаче – не прекалявайте. Съобразявайте се с възрастта и фигурата си. Комбинирайте бялото с други цветове, за да не го усещате като студен и строг.

Лилавото е цветът на артистичните натури. Към него може да добавяте каквото ви хрумне. Бъдете дизайнер на всеки свой ден, обичайте шареното и се радвайте на живота.

Остави коментар