Печената тиква е истинско януарско съкровище. Тя е не само вкусна, но и изключително полезна. Лечебните й свойства са известни от векове. Затова се и отглежда в много райони на света.
Тиквата помага при заболявания на стомаха, на бърбеците, при диабет и висок холестерол. А цинкът, който се съдържа в тиквените семки, е безценен в борбата с пърхота и кожните болести.
Може да бъде печена или варена, но със сигурност е по-вкусна с малко мед или захар. Ако добавите и канела, ще постигнете чудесен аромат.
Печените ябълки също обичат канела. Те ви е нужна никаква предвалителна подготовка, освен измиване.
Ябълките също добре се съчетават с канелата, а ако желаете, можете и да ги подсладите. Пектинът в тях е много полезен за перисталтиката.
Коментари