Зеленото бори пролетната умора

Зеленото бори пролетната умора

Още по темата

Усещането за отпадналост е най-честото оплакване през пролетта. Причините са много, но можем да откроим няколко по-важни фактора, които влияят върху състоянието и тонуса ни.

В преходните сезони температурните амплитуди са големи. Времето е променливо, а това поставя организма ни в стресова ситуация.

През зимата консумираме по-малко плодове и зеленчуци и така намалява приемът на витамини и минерали.

В студените сезон се движим по-малко, което е още една причина да се чувстваме отпаднали.

Наред с различните хранителни добавки през пролетта е добре да включим в менюто си всички зелени продукти. Салати, марули, коприва, киселец, спанак – всичко това трябва ежедневно да присъства на трапезата ни. Те са изключително полезни както за добрия ни тонус, така и за имунитета. Към салатите и ястията можем да включваме зелен лук и чесън, както и любимите червени репички.

Природосъобразното хранене, комбинирано с повече движение и спорт, ще намали пролетната умора и ще ни направи по-работоспособни.салата

Остави коментар