Магданозът избелва петна по кожата

Магданозът избелва петна по кожата

Още по темата

Ако през лятото се излагате на слънце без слънцезащитен крем, е много вероятно да ви се появят лунички или кафяви петънца по кожата. Това, разбира се, може да се прикрие с фон дьо тен, но ако много ви притеснява, този комземитечн дефект е лесно отстраним.

Магданозът е познат от столетия като продукт с избелващи свойства. Най-добре действа маска от нарязан на ситно магданоз, престоял няколко маса в хладилника. Сложете магданоза върху кърпа и покрийте с нея лицето си. След това повторете същата процедура с нова доза магданоз върху шията.

Можете също така да изцедите сок от магданоз. Разредете го с преварена вода в съотношение 1:1. С клечка за уши вземете капчица от разтвора и намажете петънцето. Не се мийте след това и не се излагайте на слънце. Десетина намазвания са достатъчни, за да избелее петънцето.

Все пак не забравяйте, че петънцето може и да не е съвсем безобидно. ПРеди да правите каквото и да било, се консултирайте с дерматолог, който ще прецени дали въпросната пигментация може да се третира.

Етикети:,
  • Категории:

Остави коментар