Защо косата ми пада?

Още по темата

Косопадът е нормално явление, особено през есента. Когато обаче е по-интензивен, може да предизвика тревога. А понкога тя може да е основателна.

За да разберете дали има причина да се боите от падането на косата си, задължително трябва да посетите дерматолог. Ако медицинските изследвания показват, че няма причина, свързана със здравословното ви състояние, значи няма нужда да ес тревожите. Просто обърнете повече внимание на поддръжката на косата си.

На първо място, разбира се, е измиването. Много жени подценяват този важен за косата допир с вода. Той обаче включва и химия. Шампоанът трябва да бъде съобразен със спецификата на скалпа ви. Ако косата ви бързо се омазнява, изберете продукт за мазна коса и обратно.

Внимавайте, когато изплаквате косата си. Никакъв шампоан не бива да остава по скалпа, защото дразненето ще продължи до следващото миене.

Също така трябва да знаете, че прекалено честото миене изтощава косата.

На второ място е подхранването. Има коси, които нямат нужда от балсам, но те са рядкост. Почти всяка жена ползва подхранващи продукти. Когато избирате своя балсам или маска за коса, винаги се консултирайте – или с дерматолог, или с козметик. Продавачката в магазина едва ли знае повече от вас.

Не на последно място е боядисването. Избирайте по-щадяща боя. Тя, разбира се, невинаги е най-скъпата.

Подстригването също се подценява. Колкото и да искате дълга коса, няма да ускорите растежа й без подстригване. Връхчетата е добре да се режат поне през месец. Но и тук трябва да се посъветвате със специалист и е най-добре да не сменяте фризьорите си безразборно.

Помнете, че всяко насилие над косъма може да предивзика проблеми. Не прекалявайте с пресата, с ролките и особено с изсветляването. Щадете косата си и ща можете да й се радвате дълги години.

Етикети:,

Остави коментар