4 ползи от тиквата

4 ползи от тиквата

Още по темата

Тиквата е сезонен продукт и най-често се консумира през зимата. Без значение дали ще е печена или варена, или пък като част от друго ястие, тя е незаменима в поне 4 отншения.

  1. При бъбречни заболявания добавянето на тиква към храната има доказано положителен ефект. Сокът от тиква е незаменим при борба с пиелонефрит.
  2. При язва на стомаха или дванадесетопръстника няма по-хубав лек от печената тиква. Тя успокоява лигавиците и при редовна употрема опракванията изчезват.
  3. При задържане на вода в организма – тук всички варианти за приготвяне на тиква са от полза.
  4. При висок холестерол – тиквата го смъква в норма само за месец. Но, разбира се, при ежедневна употреба.

Диетолозите смятат, че ако заместим поне едно от дневните хранения с порция тиква, ще се вталим неусетно в рамките на няколко седмици. Тиквата е нискокалорична и в същото време помага за изхвърляне на токсините от организма.

Етикети:,

Остави коментар