Бляскава грива и след края на зимата

Още по темата

Зимата и нейните студове изтормозиха и косата ни. Затова е време да положим грижи за нея, за да върнем здравословния й външен вид и красота. И дори резултатът да не е видим веднага, бъдете убедени, че след седмица, той ще се появи.

Първото, което трябва да оставим на заден план са боядисването и къдренето в този период. Даже ако си мечтаете да придадете на косата нов актуален оттенък е по-добре да изчакате известно време. Косата няма да успее да се справи с подобно натоварване. Боядисването можете да замените с мек оцветяващ шампоан или специални билкови отвари, които подсилват по естествен начин цвета.

След зимата е добре да вземете силно и дълбоко почистващо средство за коса. Може да заложите на професионални средства, като следите за това в тях да се съдържат аминокиселини, растителни екстракти и масла.

Ефективни са и цялостните козметични комплекти за увредени коси, които подхранват косъмчетата, облекчават разресването и възстановяват структурата на косата, като подпомагат и растежа й.

Специалистите също така препоръчват да си подберете и средство, което съдържа пантенол. Този елемент помага да се съхрани влагата, необходима за възстановяването, а също и за обема на косата. Ако се спрете на този начин за възстановяване е препоръчително да се придържате към инструкциите и указанията за използване. Помнете, че резултатът от този компонент ще бъде осезаем след около месец.

Етикети:
  • Категории:

Остави коментар