Химичният пилинг изравнява цвета на кожата

Още по темата

Борбата с малките бръчици, дефектите по кожата, широките пори и неравномерния цвят на кожата успешно се води от химичният пилинг. Може да го приложите и ако сте възрастен – в битката със стареенето на кожата, но и ако сте млад и имате проблем са акне, мелазма и хиперпигментации. Този пилинг стимулира клетъчната регенерация, синтеза на колаген и еластин, възстановява естественото ниво на хидратация, регулира прекомерната мастна секреция.

В зависимост от химическия агент и използваната техника пилингът  се дели на: повърхностен, среден  и дълбок (той се прави с анестезия и изисква по-дълго време за възстановяване). Дълбочината на пилинга се определя от дерматолог.

И все пак кога имате нужда от химически пилинг?

  • За подмладяване и хидратация на кожата;
  • При мазна, себорейна и акнеична кожа и белези от акне;
  • При фотоиндуцирано стареене на кожата с линии, бръчки, отпускане;
  • При неравен тен;
  • При пигментация от различно естество;
  • При плоски брадавици.

След предварително почистване  на лицето активният разтвор се нанася върху кожата, оставя се да подейства, след което се неутрализира. Накрая се прилага успокояваща маска. По време на манипулацията може да се усеща леко парене, което е дозирано и липсва дискомфорт. Процедурите се провеждат ритмично на цикъл не по-малко от 5 през интервал от две седмици до месец. Времетраенето е от 30 до 45 минути. Най-подходящи сезони за процедурите са есента, зимата и пролетта.

Етикети:

Остави коментар