Професия: дегустатор на шоколад

Професия: дегустатор на шоколад

Още по темата

Буквално най-сладката работа на света е дегустатор на шоколад. Една британка – Сю Стоун, работи вече 27 години  като дегустатор на най-качествения шоколад по света. Тя разкрива, че нейната работа е най-хубава, тъй като е свързана с двете й любими неща – да пътува много и да си похапва вкусни шоколадови деликатеси. Стоун е мениджър развитие на продуктова група в компания, която е специализирана в производството на висококачествени шоколадови изделия Thorntons.

Като основно задължение всеки ден й е да опитва до 20 различни вида какаови изкушения. Освен това тя постоянно следи производствения процес, наблюдава работата на шоколатиерите и изминава цели километри из фабриката.

Недостатъците: няма как това да не се отрази на фигурата й. Но пък 53-годишната Сю е категорична, че освен с хапването, работата й е свързана и с много движение, та така стопява поетите калории.

Етикети:

2 коментара

Остави коментар