Зехтинът дава нов шанс на увредената коса

Още по темата

Зехтинът е незаменим еликсир за увредените и изтощени коси. За да си направите маска на основата на зехтина е необходимо за прибавите в него няколко жълтъка и малко лимонов сок. Всички съставки се смесват и се нанасят на косата за 20-30 минути. И после косата ви ще привлича внимание и ще зашеметява със здравия и красив външен вид.

Ако краищата цъфтят, няма какво друго да се направи освен да се подстрижат, за да се спаси и възстанови цялостното състояние на косата. След ходенето при фризьор във вашите ръце е да поддържате и съхраните здравия й вид.  Настоятелно препоръчваме да ползвате възстановяващи маски, поне веднъж в седмицата. Не правете една и съща маска повече от 3-4 пъти поред, иначе полезното й действие започва да се понижава.

В конкретния случай даже трябва да обърнете внимание на такива маски, които са подходящи за коса, страдаща от повишено омазняване. Те обаче не са достатъчни. Трябва да изготвите менюто си така, че с храната да осигурявате необходимите витамини, които нормализират работата на мастните жлези. Именно тяхната активност извън нормите прави косата мазна, бързо замърсяваща се и води до появата на пърхот.

Важно е да знаете, че мазната коса не бива да се мие с гореща вода, само топла. Ако прегреете кожата на главата, още повече дебалансирате работата на мастните жлези.

Така, че правилната формула е:

маски + витамини + топла вода = здрава коса

Етикети:,

Остави коментар