Женски хитринки

Женски хитринки

Още по темата

Представяме Ви няколко идейки, които достигат до Вас директно от съкровищницата на професионалните гримьори…  Вземайки предвид старото правило, което знаем от нашите баби, че тъмните цветове умаляват, а светлите уголемяват, можем да постигнем чудеса с нашия макиаж. Това „златно” правило трябва да се спазва най-вече при гримирането на очите и скулите, в зависимост от ефекта, който търсим- омекотяване или подчертаване.

При кожа с розовикав оттенък най-подходящ е фон дьо тен е лек сивкав нюанс. При жълтеникава кожа използваме течен грим с нежен розов нюанс, докато бледоликите дами ще изглеждат най-добре в топло бежово.

Моливите за очи изискват винаги да са добре подострени. Ако са много меки, можем да ги поставим в хладилника за 5-6 минути. Същото правило важи и при червилото. Ако моливът е много твърд, няма нищо лошо да го затоплим със запалка за няколко секунди, като внимаваме да не се пренагрее.

Ако очите са прекалено разделечени, ще поправим ефекта визуално, ако очертаем цялото око с молив. При обратната ситуация, подчертаваме само външните ъгли.

Етикети:

Остави коментар