Ред в бъркотията

Още по темата

Домът ви е пълна бъркотия – мръсен, разхвърлян, а очаквате гости след 30 минути. Трябва да чистите и подреждате, но нямате на разположение цял ден, ето няколко лесни начина да се „справите” с бъркотията, няколко секрета, които никоя майка не би ви споделила.

Заключена врата

Ако спалнята ви не е почиствана и подреждана през последните 40 дни, едва ли 30 минути ще са ви достатъчни да я въведете във форма. Тогава действате по метода „Заключена врата”. Оставете бъркотията и заключете вратата. Ако все пак някой от гостите ви прояви желание да влезе, кажете му, че умишлено сте заключили вратата, за да не избяга котката.

Предупреждение – за съжаление този метод не е подходящ за банята.

Фурната

Ако мислите, че фурните са направени само за да се готви в тях – помислете отново. Фурната е идеалното място, в което бихте могли да скриете от погледа на гостите си мръсни съдове, мръсни дрехи, дори торбата със смет, която не успявате да изхвърлите вече няколко дни.

Предупреждение – следващия път, когато решите да готвите, проверете дали фурната е празна.

Пералня, миялна, фризер

Със същия успех като фурната може да използвате пералнята, миялната и фризера. За няколко минути в тях ще скриете останалото мръсно пране, още от неизмитите съдове, дори калните обувки, с които бяхте преди две недели в планината.

Предупреждение – не слагайте пране или кални обувки във фризера! Ако пералнята е претъпкана, използвайте миялната – там вероятността да изперете някога прането е по-голяма.

След като скрихте всички мръсни дрехи, обувки и съдове, идва ред на същинското почистване. Тук най-важното е самообладанието – да, вярно е, че имате само 20-ина минути, но не губете кураж. Застанете в средата на хола и се огледайте добре, почистете с прахосмукачка само тези места, които се набиват на очи. В никакъв случай не бършете прах – това ще ви отнеме много време. Ако намалите светлината до минимум, хем ще придадете задушевна обстановка, хем изобщо няма да личи стодневният прах по мебелите.

За да заличите останките от чипс и пуканки по дивана, метнете едно одеяло отгоре му – ще придадете по-уютен стил на помещението.

След като почистихте, е време да се приведете и вие в ред. Да, но ви остават само 10 минути – ужас! Спокойно, ще се справите и с това. Жалко, няма време за душ, затова по възможност облечете чисти и изгладени дрехи – дано имате такива, сложете гел на косата, обилно се напарфюмирайте и седнете да изпушите една цигара, защото ви останаха 5 минути до идването на гостите.

Съвет – непременно пръснете парфюм във всички помещения на апартамента, гостите ви ще останат с впечатление, че това е обичайният аромат на вашето чисто и подредено жилище.

Етикети:

Остави коментар