При кръвна група АВ размерът на порцията има значение

Още по темата

Кръвна група АВ е много рядка, постепенно се е появила като резултат от кръвна група А и В. Тази кръвна група съществува само от около 1000 години и е съвременна адаптация и резултат от смесване на коренно различни групи. По-малко от 5% от населението на света са от група АВ. Тези хора комбинират най-доброто и най-лошото от кръвни групи А и В. Повечето храни, които не са подходящи за хора от група А и В, не са подходящи и за хора от АВ с изключение на доматите. Човек от група АВ доста добре усвоява доматени лектини. Както при група А вие не произвеждате достатъчно солна стомашна киселина за нормално смилане на животински протеини като червено месо и птиче месо, въпреки че все пак имате нужда от някакви животински протеини. Затова размерът на порцията е от значение и с намалена честота. Осигурете си поемането на бромелаин – храносмилателен ензим, извлечен от ананаса, който помага при храносмилането на храните с животински протеин. Най-подходящи за вас меса са агнешко, овче, заешко и пуешко. Избягвайте пушени и сушени меса.

Храни, които благоприятстват наддаването на тегло: червено месо, боб, семена, царевица, елда, пшеница.

Храни, които благоприятстват загубата на тегло: тофу, морски дарове и водорасли, млечни продукти, зелени зеленчуци, ананас.

 

Етикети:

2 коментара

  • Жалко, че не знам коя кръвна група съм

  • Поля, много лесно е да проверите кръвната си група – по правило всяка година ви се полага БЕЗПЛАТНА кръвна картина. Тогава просто помолете да прибавят и изследване на кръвната ви група. Това задължително се прави при бременните жени, но не е задължително да забременеете, за да научите коя кръвна група сте все пак, нали:)

Остави коментар