Трансмазнините отключват агресията

Още по темата

Трансмазнини (или трансмастни киселини) са създадени чрез промишлен процес, като се добавя водород към течни растителни масла, за да ги направи по-твърди. Другото име на транс мазнините е „частично хидрогенирани масла.“ Те могат да бъдат открити в много храни, но най-вече в пържени картофки и понички, печените сладкиши, пайовете, бисквити, тестото за пици, крекери, както в маргарина и твърдите мазнини за печене.

Оказва се, че трансмазнините правят хората агресивни, независимо от пола и възрастта им. Това твърдят учените от Калифорнийския университет в Сан Диего, основавайки се на последното изследване.

Учените обобщили данните за 945 души, които разказали пред тях за храната си, честотата на праявената агресия и склонността към раздразнителност. След като взели пред вид факторите като пол, възраст, образование и наличие на вредни навици, учените установили че това, което засилва агресията при тях, са трансмазнините в храната им.

Преди 1990 г. много малко се знаеше за това как трансмазнините могат да навредят на нашето тяло. След 1990 година научните изследвания започнаха да доказват неблагоприятните последици от използването им и ефекта им върху нашето тяло.

 

Етикети:
  • Категории:

1 коментар

Остави коментар