30 минути ходене на ден топят мазнините

Още по темата

Удобни обувки и половин час свободно време – това според американските физиолози е най-доброто за топене на мазнини, от които искаме да се отървем. Може дори да разделите 30-те минути на два пъти. Това изглежда твърде лесно и нормално е да попитаме къде е уловката. Та всеки от нас понякога е правил гимнастика или се е пробвал с утринно бягане. Най-сложното в упражненията е не да започнем, а да продължим.

За да сте по-мотивирани, може да си купите крачкомер – той ще ви стимулира постепенно да увеличавате скоростта, разстоянието, съревновавайте се със себе си. Хубаво е да не сте сами в това начинание – по-весело е, има с кого да говорите и да се състезавате.

С времето обикновеното ходене ще ви се стори лесна работа и ще трябва да го усложните. Сменяйте повърхността. Ходете с раница на гърба. Но я пълнете така, че натоварването да е равномерно. Може да експериментирате и със специални тежести за ръцете и краката – продават такива, но вие преценете с колко да се натоварите.

Етикети:
  • Категории:

1 коментар

  • Ако хората се движеха повече, нямаше да има толкова масово затлъстяване! Не е въпрос само на диети, но и на спортуване.

Остави коментар