Как да поставим перфектната основа за грим

Как да поставим перфектната основа за грим

Още по темата

Правилното и качествено гримиране винаги включва и програмата за поддържане на кожата. Така че, дами, няма да сбъркате, ако нанасяте грима си единствено върху добре почистена и защитена кожа. Първата стъпка след поставянето на хидратанта за лице е покриването на малките несъвършенства по нашата кожа.

За целта се използва специален коректор, който трябва да съвпада точно с цвета на кожата. Идва ред на течната пудра или т.нар. фон дьо тен.Тука изборът е разширен- съществуват кремообразен, течен и пресован. Течният фон дьо тен се препоръчва за нормална и смесена кожа, но покритието му е най-минимално. Крем фон дьо тенът е малко по-гъст, следователно и покрива по-добре. Компактният на свой ред е твърде неподходящ при суха кожа, поради високото съдържание на пудра в него.

Третата крачка към съвършенството е ружът. Той придава на лицето ти формата, която желаеш. Тук изборът се свежда до крем-руж и руж-пудра. Първият съдържа повече мазнини, затова е перфектен, ако имате суха кожа.

Пудрата е последният щрих, който трябва да нанесем на „платното”. Нейната задача е да фиксира целия грим, както и да предпази лицето от вятъра. Важно е да се нанесе върху Т-зоната, устните и миглите.

Етикети:

Остави коментар