Пилинг на стъпалата с риби – божествено!

Още по темата

Сещате се за рекламата, в която почистването на зъбите е работа на няколко аквариумни рибки. Такова почистване, разбира се, не съществува, но пък рибите са наистина отлични козметици. За това говори съществуването на процедурата фиш СПА, където малки рибки почистват повърхностния слой на кожата от мъртви клетки, правейки нежен масаж, граничещ с приятно гъделичкане. Усещането е божествено, а резултатите – превъзходни.

Този рибешки пилинг е познат на китайките още от древността. В момента се предлага в редица салони по света и у нас. В Китай обаче не се ограничават само до краката. При тях се предлага да потопите цялото си тяло във вана пълна с вода и определен вид рибки, които ще се погрижат да отстранят мъртвите кожички.

Предупреждаваме да не опитвате с домашните аквариумни рибки – това наистина не е тяхна работа. „Професионалисти“ в това отношение са Gаrrа rufa или рибки на щастието. Те се срещат в речните басейни на Турция, Сирия, Ирак и Иран, като постепенно се разпространяват в целия свят. И все пак най-бързо развъждането им се разраства в Югоизточна Азия. Разбира се, те могат да бъдат отглеждани и в домашни условия, но тъй като са доста капризни, не са особено подходящи за хора, които не са се занимавали с подобен вид любимци.

Иначе работата им е съвсем ясна – изяждат всяка мъртва кожичка по стъпалата ни. И това им харесва. Освен това отделят и специален ензим, който спомага за по-бързото регенериране на кожата след манипулацията. А нещото, което ги прави уникални, е свойството им да не правят грешка между мъртва и жива кожа, затова рискът от каквито и да било наранявания е минимален.

И освен че се използват с чисто лечебна цел, те правят и чудесни  масажи на стъпалата, като облекчават уморените ни ходила. Затова само след две процедури (цената на една е около 40 лева) краката ни стават много по-красиви, отпочинали и готови за лятото.

Етикети:
  • Категории:

1 коментар

Остави коментар