Град в САЩ е продаден на търг за 900 000 долара

Още по темата

Най-малкият град на САЩ – Бъфорд в щата Уайоминг, беше публично продаден на търг, в който са се включили жители на 46 държави. Търгът продължил 11 минути, а началната цена била 100 000 долара.  Победителят е тайнствен купувач от Виетнам, който предложил 900 000 долара. Той получил: 4 хектара площ с магазин за стоки от първа необходимост, бензиностанция и сглобяема къща.

Бъфорд бе обявен за публична продан от единствения си жител Дон Самънс, който се самопровъзгласил за негов кмет. Самънс се преселил от Лос Анджелис в градчето през 1980 г. заедно със своята съпруга Тери. След като жена му починала през 1986 г., той останал единственият жител на Бъфорд. Шест години по-късно – през 1992 г. – Самънс купил градчето. След още 20 години, той решил да продаде градчето на търг, за да се премести да живее в Колорадо близо до своя син. Селището е основано в края на XIX век при строителството на Трансконтиненталната железопътна линия. В периода на най-големия му разцвет в градчето са живели около 2000 работници и техните семейства, които обаче по-късно се преместили с напредването на жп линията на запад.

Търгът предизвика безпрецедентен интерес в цял свят. Хора от 110 държави се регистрираха да гледат на живо в интернет аукциона.

Етикети:

Остави коментар