Истинският о. Санторини предлага най-невероятните залези

Още по темата

 

Санторини е вулканичен остров от Цикладската група гръцки острови.Разположен е между островите Иос и Анафи. Санторини е известен със зрелищните изгледи, зашеметяващите залези от град Ойа, със странния бял патладжан, с град Тира и с естествения, собствен активен вулкан. Има фантастични естествени плажове като този в Периса – може би най-хубавият на Санторини, черният кварцов плаж на Камари, Белият и Червеният плаж, както и Плажът на влюбените.

Санторини е малък остров, люлка на богато разнообразие от пейзажи и селища. Посетете традиционната архитектура на малкото селце Меса Гония, съдържащ смесица от руини оставени след земетресението от 1956 г. и възстановените вили, като и винарните в подножието на селището. Пиргос е друго забележително селце, разположено във вътрешността на острова, със своите разкошни стари къщи, останките от венециански замък и няколко византийски църкви.

Фира е огнената столица,с тясна връзка между венецианската и цикладската архитектура,чийто бели,каменни улиц ,са оживени от магазини, таверни, хотели и кафенета. Вървейки 20 минути от селцето по една тясна пътека, ще стигнете до Имеровигли, където може да се наслаждавате на разкошна гледка на уникалната природа на острова в съчетание на малкият град.

Точно над Фира, на най-високата точка на острова се намира типичният за санторини град Ия (Ойа),с неговите варосани стени, потопени във вулканичната скала и със сини куполи, издигащи се над истинската красота на зашеметяващия червено-кафяв залив Амоди. Залезите на Санторини, видени от Ойа, са едни от най-красивите в света.

Сезонът започва от 1 март, а наистина има какво да видите по тези древни места.

Етикети:
  • Категории:

Остави коментар